ua en ru

Збірна України з футболу зіграє з Францією в плей-офф до ЧС-2014

Збірна України з футболу зіграє з Францією в плей-офф до Чемпіонату світу-2014.

Збірна України з футболу зіграє з Францією в плей-офф до Чемпіонату світу-2014. Про це стало відомо за результатами жеребкування, яке тільки що пройшло в Цюріху.

За підсумками групового турніру Україна посіла друге місце в групі з Англією, Чорногорією, Польщею, Молдовою та Сан-Марино. Команда під керівництвом трьох тренерів (Блохін, потім Баль, і, нарешті, Фоменко) набрала 21 очко, всього на один пункт залишившись позаду Англії.

Буквально в останньому матчі збірна України увірвалася в двадцятку найсильніших команд світу, що дозволило випередити Францію і потрапити в число сіяних команд. Хоча вже після жеребкування багато хто точно задумаються, а чи варто було взагалі потрапляти туди, якщо витягли нам таку сильну Францію.

Для нашої збірної це буде п'ятий плей-офф за вихід на великий турнір. І якщо статистика має на щось вплив, то українській команді мало що світить. Після відбору на ЧС-1998 збірної України належало зіграти з хорватами. У першому матчі в Загребі ми програли 0:2, а в матчі суддя не зарахував чистий гол Косівського, після чого хорвати забили і вирвали нічию.

За вихід на Євро-2000 українці грали зі словенцями. У Словенії ми програли 2:1, при чому, переможний гол Ачімовича пам'ятає кожен український вболівальник - удар з центру поля після помилки Шовковського. У Києві знову було 1:1.

Про те, щоб потрапити на Мундіаль 2002 року мало хто мріяв вже відразу після жеребкування у суперники нашої команди визначили німецьку збірну. Після 1:1 в Києві наша команда була досить очікувано впевнено розгромлена в Дортмунді 1:4.

У 2009 році ми дізналися, що за потрапляння на ЧС-2010 будемо грати з цілком нормальними греками. Але "переварити" суперника ми не змогли - 0:0 в Греції і 0:1 в Донецьку.

І ось чергове випробування. Вже через місяць ми будемо знати, чи дійсно покоління Коноплянки та Ярмоленка таке сильне, щоб залишити гордих галлів без Чемпіонату світу, чи нам все ще потрібно ще багато чому вчитися.

Всі пари кваліфікації ЧС-2014

Португалія - Швеція
Україна - Франція
Греція - Румунія
Ісландія - Хорватія
Уругвай - Йорданія
Мексика - Нова Зеландія

Перші поєдинки двохматчевих протистоянь відбудуться 15 листопада, матчі-відповіді - 19 листопада 2013 року.