ua en ru

Збірна України готова зіграти зі Швейцарією наявним складом

Збірна України готова зіграти зі Швейцарією наявним складом Фото: гравці збірної України (facebook.com/UkraineNationalFootballTeam)

Збірна України готова провести заключний матч Ліги націй сьогодні, 18 листопада, в тому складі, який зараз знаходиться у Швейцарії. Відповідний лист УАФ направила в УЄФА, виклавши в ньому всі нюанси ситуації, що склалася і можливі варіанти її вирішення.

Про це повідомляється на сайті організації.

Позиція УАФ базується на тому, що гравці збірної, які отримали негативні результати тестів на COVID-19, мають право брати участь у матчі відповідно до протоколу УЄФА про повернення до гри. У списку команди Андрія Шевченка є більше ніж 13 футболістів, готових зіграти в матчі.

У зв'язку з цим Асоціація просить УЄФА добитися дозволу швейцарської влади щодо звільнення футболістів збірної України від карантину.

Також асоціація вказує, що готова зробити все можливе для формування нової команди на матч проти Швейцарії, але вважає це неможливим. Молодіжна збірна України U-21 - єдина команда, яка могла б замінити основний склад, але вони вчора, 17 листопада, провели матч проти Північної Ірландії (3:0) в відборі на Євро-2021.

Правила УЄФА не дозволяють цим футболістам взяти участь в більш ніж одному матчі протягом 48 годин. Але інша проблема заключається у тому, що ця команда може не встигнути отримати результати тестування на наявність коронавірусної інфекції.

Позиція УАФ полягає в тому, що результат цього поєдинку повинен визначитися саме на футбольному полі.

Зазначимо, що цей матч має вирішальне значення для збірних України і Швейцарії в боротьбі за збереження місця в елітному дивізіоні турніру.

Нагадаємо, скасований матч мав відбутися 17 листопада.

Швейцарська сторона пояснила рішення відправити збірну України на карантин тим, що ситуація з COVID-19 у команді нібито неконтрольована.