ua en ru

Збірна України з біатлону не поїде на етап Кубка світу в Росію

Збірна України з біатлону не поїде на етап Кубка світу в Росію Фото: збірна України з біатлону (Костя Клименко, biathlon.com.ua)

Про це заявив міністр молоді та спорту Ігор Жданов

Збірна України з біатлону не поїде на завершальний етап Кубка світу, який відбудеться в російської Тюмені. Про це в Facebook повідомив міністр молоді та спорту Ігор Жданов за результатами зустрічі з президентом Федерації біатлону України Володимир Бринзак.

"Було прийнято спільне рішення - збірна України не братиме участі в дев'ятому етапі Кубка світу в Тюмені", - написав він.

Сьогодні мав зустріч із президентом Федерації біатлону України Володимиром Бринзаком. Обговорювали ситуацію, яка...

Опубліковано Ігором Ждановим 13 березень 2018 р.

При цьому Жданов зазначив, що держава не має права втручатися в діяльність спортивних федерацій як окремих громадських організацій, але всі правила мають виключення.

"Адже мова йде про країну-агресора, країні, яка систематично нехтує міжнародним законодавством, в тому числі в сфері спорту, не дотримується антидопінгових правил", - зазначив міністр.

Нагадаємо, раніше олімпійський чемпіон з біатлону Себастьян Самуельсон заявив про те, що не поїде на етап Кубка світу в Росію. Також бойкотувати змагання в Тюмені вирішили команди США і Чехії.