ua en ru

Збірка вирішує: чому у MOTO Z немає конкурентів

Збірка вирішує: чому у MOTO Z немає конкурентів

Мoto Z – це флагманський смартфон, розроблений американськими інженерами компанії Motorola. Його національність видно з першого погляду. Як не крути, китайські девайси відрізняються або тим, що копіюють відомі бренди, яких характерним дизайном "коритце", повторюваним сотні разів з мінімальними варіаціями. Є і третій варіант – настільки радикальний політ думки, що при погляді на його плоди європейцеві стає не по собі. З таким смартфоном ніколи не знаєш, що про тебе подумають.

Мoto Z іншого. Він відмінно виглядає в будь-якому ракурсі. Ймовірно, його зовнішність – найближча відповідь на питання, яким би ми хотіли бачити смартфон в західному стилі. У нього металевий корпус, але девайс не схожий на болванку за рахунок контрасту темної задній поверхні і металевого обода. В якості матеріалів корпусу використані більш міцний, ніж звичайний, авіаційний алюміній і нержавіюча сталь.

Телефон відмінно реалізує компактність: при діагоналі дисплея 5,5 дюймів, девайс має всього 155,3 мм довжини і 5,2 мм товщини. Його AMOLED-екран володіє високою контрастністю і роздільною здатністю Quad HD (QHD) – 2560x1440 пікселів. Це вдвічі більше, ніж Full HD, тому на екрані Мoto Z вкрай висока щільність пікселів. Завдяки їй зображення ідеально "гладке". У поєднанні з топовими процесором Qualcomm® Snapdragon™ 820 і відеоприскорювачем Adreno 530 телефон дозволяє насолоджуватися чудовою картинкою в самих складних іграх.

altaltalt

Будемо відвертими, перерахована технічна "начинка" хороша, але зустрічається і в конкурентних девайсах. Що ж, крім дизайну, робить Мoto Z на голову вище інших флагманів? Це – можливість отримати пристрій з кардинально розширеними параметрами. Мoto Z – модульний смартфон, який перетворюється в безкомпромісно якісну фотокамеру, проектор, акустичну колонку, дозволяє змінити свій зовнішній вигляд і збільшити ємність батареї. Для цього розроблена серія компонентів-доповнень Moto Mods.

Деякі виробники теж намагалися реалізувати концепцію модульного смартфона. Їх розробки не знайшли відгуку на ринку в силу невдалих інженерних рішень. Наприклад, щоб встановити розширення, один з пристроїв доводилося частково розбирати. Мoto Z позбавлений цих недоліків: його модулі легко встановлюються як накладки на задню поверхню. Природно, це добре позначається на естетики та монолітності корпусу: Мoto Z немає щілин і люфтів; разом з модулем він виглядає футуристично красивим.

Завдяки модулям Мoto Z змінює традиційні уявлення про бізнес-смартфон. Компонент Moto Insta-Share Projector зводить до мінімуму нашу архаїчну залежність від традиційних проекторів. Він дозволяє проектувати зображення діагоналлю до 170 см на будь-яку вертикальну поверхню і проводити презентації майже де завгодно. Для безперервного зв'язку під час довгої поїздки знадобиться додатковий акумулятор Incipio offGRID™ Power Pack.

Під час відпочинку модулі перетворюють Мoto Z з его-пристрою в душу компанії. Його господареві легко показувати гостям цікаве відео, робити суперфотографии з допомогою модуля Hasselblad і супервечеринки з допомогою динаміка JBL SoundBoost з власним акумулятором і потужністю 3 Вт.

Модуль Hasselblad True Zoom додає смартфону можливості якісної незеркальной фотокамери. Він розроблений спільно з відомим шведським виробником середньоформатних фотоапаратів і фотообладнання Victor Hasselblad AB. При установці Hasselblad True Zoom замінює вбудовану камеру смартфона. Модуль має сенсор 1/2.3" і об'єктив f/3.5-6.5 з фокусною відстанню 25-250 мм, еквівалентним камер 35 мм. Цим він перевершує фотоможливості будь-якого флагманського смартфона.

Мoto Z вкрай дружній смартфон. На ньому встановлена чистий ОС Android™ 7, не обтяжена сюрприз-софтом від виробника, фірмова система розпізнавання жестів Moto Actions і функція голосового управління Moto Voice. Цей флагман чудово захищає парадигму антилопат – легких, стильних, зручних флагманів з потужними можливостями.