ua en ru

Збір підписів у підтримку референдуму розпочнеться з 10 жовтня, - КПУ

Збір підписів громадян на підтримку всенародного референдуму щодо визначення зовнішньоекономічного вектора України стартує вже 10 жовтня нинішнього року.

Про це заявив лідер Компартії України Петро Симоненків ході прес-конференції в Києві, передає прес-служба партії.

За його словами, для цього КПУ підготувала законодавчу і технічну базу, створивши у всіх регіонах країни спеціальні організаційні комітети.

"Ми будемо активно діяти незважаючи на всіляку опір владі і поза всяким сумнівом реалізуємо право пересічних українців брати участь у вирішенні найважливіших державних питань", - зазначив лідер Компартії.
Він також навів офіційну статистику, згідно з якою на сьогоднішній день 61% громадян України висловлюються за проведення відповідного референдуму.

Дослідження було проведено Київським міжнародним інститутом соціології - однієї з найвпливовіших моніторингових організацій на території колишнього СРСР.

Нагадаємо, в кінці листопада поточного року у Вільнюсі відбудеться Саміт Східного партнерства, на якому Україна планує підписати Угоду про Асоціацію з ЄС.
Українські економісти неодноразово висловлювали побоювання з приводу впливу на економіку країни цього документа. Тоді як вигоди України в разі приєднання до Митного союзу з Росією, Білоруссю і Казахстаном давно прораховані.