ua en ru

"Сбербанк Росії" підписав юридично зобов'язувальні документи про придбання "Трійки Діалог"

ВАТ "Сбербанк Росії" та ІК "Трійка Діалог" підписали юридично зобов'язувальний договір про придбання "Сбербанком" 100% акціонерного капіталу інвестиційної компанії, передає РБК з посиланням на повідомлення кредитної організації. У повідомленні наголошується, що до того, як операція, оформлена підписаним договором, буде виконана, сторони повинні отримати згоду регулюючих органів Росії та інших країн, в яких "Трійка Діалог" веде свою діяльність.
Глава "Сбербанку" Герман Греф 11 березня 2011 р. повідомляв, що підписання зобов'язувальних документів з придбання "Сбербанком" "Трійки Діалог" очікується в II кварталі 2011 р.
Раніше партнерство TDM Limited на чолі з Рубеном Варданяном, що володіє 63,6% акцій "Трійки Діалог", і південноафриканська Standard Bank Group, що контролює 36,4% акцій "Трійки", узгодили умови операції, в результаті якої "Сбербанк" придбає "Трійку Діалог". Сума операції складе 1 млрд дол. грошовими коштами плюс додатковий платіж в кінці 2013 р. Зокрема, Standard Bank Group продає свою частку в капіталі "Трійки" за 372 млн дол. грошовими коштами. Також, за умовами угоди, Standard Bank отримає від "Сбербанку"виплату, рівну 8% від величини, на яку підвищиться вартість "Трійки Діалог" на кінець 2013 р., яким би не було це збільшення. У повідомленні південноафриканського банку не уточнювалося, чи отримає аналогічну виплату TDM Limited.