ua en ru

Сбербанк РФ підписав угоду про покупку 100% австрійського Volksbank International за 585-645 млн євро

Власники Volksbank International AG (VBI), східноєвропейського підрозділу австрійської групи Oesterreichische Volksbanken AG (VBAG), і представники ВАТ "Сбербанк Росії" сьогодні у Відні підписали угоду про покупку Ощадбанком 100% VBI. За умовами угоди російський держбанк придбає 100% VBI, виключаючи бізнес банку в Румунії. Ощадбанк заплатить за VBI суму, рівну власному капіталу банка, яка складе від 585 млн євро до 645 млн євро залежно від результатів діяльності VBI в 2011 р., говориться в повідомленні Volksbank.

За повідомленням Сбербанк, закриття операції залежить від виконання ряду відкладальних умов, включаючи виділення румунського підрозділу VBI. Передбачається, що при закритті операції Сбербанк замістить фінансування, Oesterreichische Volksbanken AG, що надається, DZ Bank AG, WGZ Bank і французькою банківською групою BPCE, на суму до 2,5 млрд євро. Крім того, при закритті операції Oesterreichische Volksbanken AG або група банків спільно з VBAG надасть Сбербанку п'ятирічне фондування у розмірі 500 млн євро.
Група Oesterreichische Volksbanken AG володіє 51% акцій VBI, остання доля належить німецьким банкам DZ Bank AG і WGZ Bank AG, а також французькому BPCE.