ua en ru

РБ ООН відхилила російську резолюцію щодо Сирії

РБ ООН відхилила російську резолюцію щодо Сирії Фото: більшість учасників РБ ООН проголосували проти російської резолюції по Сирії

Проти запропонованого РФ варіанту резолюції проголосувало 9 учасників Радбезу

Більшість країн-учасниць Ради безпеки ООН не підтримали резолюцію Російської Федерації по Сирії. Про це повідомило представництво України при ООН в Twitter.

"Резолюція Росії по Сирії не набрала в Раді безпеки ООН необхідної кількості голосів. 9 голосів проти, в т. ч. Україна. 4 держави", - сказано в повідомленні.

За інформацією агентства Reuters, два члена Радбезу утрималися, дев'ять проголосували проти, право вето застосовувати не довелося.

Зазначимо, що в російському проекті резолюції підтримувалося пропозицію спеціального посланника генерального секретаря ООН по Сирії Стаффана де Мистуры про виведення бойовиків терористичної організації "Джебхат ан-Нусра" з східної частини Алеппо, а також містилося прохання до генсекові організації Пан Гі Муну "представити Раді безпеки детальний план реалізації цієї ініціативи "у співпраці з зацікавленими сторонами з метою схвалення" Радбезом

Нагадаємо, Росія заблокувала в Раді безпеки ООН запропоновану Францією резолюцію про введення режиму припинення вогню в сирійському Алеппо.