ua en ru

На сайті Президента вже зареєстровано майже 4 тис. електронних петицій, - Шимків

На сайті Президента вже зареєстровано майже 4 тис. електронних петицій, - Шимків Фото: Петро Порошенко

Відвідуваність сайту Президента зі старту петицій зросла в 4 рази

На сайті Адміністрації Президента України вже зареєстровано майже 4 тис. електронних петицій . Про це під час брифінгу заявив заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків, передає кореспондент РБК-Україна.

"Станом на 9 ранку сьогодні в нас зареєстровано 3810 петицій. І ми маємо наступну трійку лідерів. Петиція №40 - це законодавчо затвердити право громадян на захист, 34 974 голоси. Петиція №55 - скасування розмитнення і акцизного податку на імпорт авто, 32 345 голосів. Петиція №1606 - призначити Саакашвілі прем'єр-міністром України, 25 837 голосів", - повідомив він.

За його словами, з моменту запуску сайту електронних петицій протягом 11 днів ресурс відвідало 540 тис. унікальних користувачів.

"З моменту запуску сайту петицій за перші 11 днів його відвідувало 540 тис унікальних користувачів. В середньому кожен з них переглянув 6, 5 сторінки і в середньому знаходились на сторінці 2 хвилини. Тобто це означає дуже просто - це значить живі люди, які заходили на сторінку, а не боти", - зазначив він.

Також Шимків підкреслив, що відвідуваність сайту АПУ зросла в 4 рази.

"Відвідуваність сайту Президента зі старту петицій зросла в 4 рази", - сказав Шимків.

Водночас він повідомив, що наразі в системі електронних петицій зареєстровано понад 100 тис. осіб.

"На даний момент в системі зареєстровано і підтвердили себе як користувачі системи петицій 115 580 осіб", - повідомив заступник глави АПУ.
Разом з тим Шимків заявив, що найбільше користувачів сайту петицій, 34%, - з Києва.

"Кількість користувачів, які користувалися системою. Найбільше всього ми маємо з Києва - це 34%. 7% - з Харкова, 6% - зі Львова, 4% - з Одеси", - зазначив він.

Нагадаємо, 29 серпня Президент Петро Порошенко підписав указ, яким затвердив порядок розгляду електронної петиції, адресованої Президенту України, і дав старт роботі відповідного сайту.