ua en ru

З сайту Ради видалили заклик Волкера відмовитися від "вузькопартійних інтересів" політсил

З сайту Ради видалили заклик Волкера відмовитися від "вузькопартійних інтересів" політсил Фото: Курт Волкер (flickr.com/nato)

Прес-служба ВР відредагувала повідомлення за результатами зустрічі політиків з Волкером

Прес-служба Верховної Ради України (ВР) видалила з сайту ВР заклик спеціального представника Сполучених Штатів Америки (США) по Україні Курта Волкера до українських політсил про відмову від "вузькопартійних інтересів" заради політичної єдності. Про це свідчить оновлений реліз на сайті ВР за результатами зустрічі віце-спікера ВР Оксани Сыроид, представників комітетів і Волкера.

Згідно з первинним повідомленням, опублікованим в 16:30 сьогодні, 24 липня 2016 року, копія якого зберігається в архівах пошукових систем, Волкер під час зустрічі у Верховній Раді "звернув увагу учасників зустрічі, що для повернення територіальній цілісності і суверенітету вкрай важливим є збереження політичної єдності всередині країни, заради якої політичні сили повинні працювати як одна національна команда, посуваючи свої вузькопартійні інтереси, або власні персональні амбіції на другий план".

У свою чергу, в оновленій версії цієї новини, ці слова вже відсутні. У повідомленні залишилися тільки попередні слова Волкера, що за результатами поїздки на Донбас західні партнери будуть визначати подальші кроки з метою мирного врегулювання ситуації.

Спецпредставник також акцентував на необхідності підтримки людей, які проживають на тимчасово окупованих територіях, щоб вони знали, що вони важливі для України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Курта Волкера, що конфлікт на Донбасі на Заході вважають замороженим.