ua en ru

Савченко заявила відвід суддям і прокурорам у процесі

Савченко заявила відвід суддям і прокурорам у процесі Надія Савченко

Захист Савченко звинуватив суд у підтримці сторони звинувачення

Українська льотчиця, народний депутат України Надія Савченко в ході сьогоднішнього засідання суду заявила відвід суддям і прокурорам у процесі. Про це в Twitter повідомляє адвокат Савченко Микола Полозов.

"Савченко заявила відвід суддям і прокурорам у процесі", - написав він.

Причиною такої заяви є відмова суду в демонстрації допитуваному експерту одного з відео, прикріпленого до справи Савченко.

"Ні для кого не секрет, що те, що тут відбувається, це не те, чим має бути судочинство. По-російськи це називається судилище. Прокурори маніпулюють речовими доказами, для того щоб просто досягти заданого результату - засудити Савченко за ті діяння, які вона не скоювала... Захист у цьому процесі абортованих", - наводить "Медіазона" слова Полозов.

Як повідомляє "Медіазона", адвокат Савченко Марк Фейгін підтримує відведення суду і аргументує це ще й тим, що допитаний лідер самопроголошеної ЛНР Ігор Плотницкий "обдурив суд", і засідання в порушення закону пройшло в закритому режимі.

"Всі ваші дії мотивовані виключно підтримкою звинувачення, ваша честь. Ми клопотали про багато речей, щоб допомогти суду розібратися в тому, що сталося. Всі ви відхилили. Сторона звинувачення маніпулює судом. Заради Бога, вирішуйте. Я впевнений, що ви і зараз відмовите, і я впевнений в обвинувальному вироку", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні в Донецькому міському суді Ростовської області (РФ) звинувачення продовжує надавати докази у справі.