ua en ru

Савченко записала відеозвернення по приїзду в Москву

Савченко записала відеозвернення по приїзду в Москву Фото: Надія Савченко

Савченко закликала нардепів, що мають акредитацію, їхати в РФ на суд у справі Карпюка і Клиха

Депутат Верховної Ради України Надія Савченко записала відеозвернення по приїзду в Москву (Росія). Про це вона повідомила на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Сьогодні,26 жовтня, у Верховному суді РФ слухання апеляції на вирок українцям, Карпюку Миколі і Клиху Стасу… Микола попередив, що по етапу він не поїде. І я розумію, що людина такої волі як він Росії не скориться. Тому для мене важливо бути там. Підтримати хоча б присутністю. Закликала нардепів ВР та ЗМІ, що мають акредитацію, їхати і висвітлювати це судилище над Україною", - написала нардеп.

Сьогодні,26 жовтня, у Верховному суді РФ слухання апеляції на вирок українцям, Карпюку Миколі і Клиху Стасу. По собі знаю як важливо коли в залі "суду", де ти сидить у клітці, присутні українці. Коли є кому вигукнути: "Слава Україні!" і почути у відповідь: "Героям слава!". І тоді розумієш, що тебе не кинули свої і боротьба продовжується і з'являються сили. Микола попередив, що по етапу він не поїде. І я розумію, що людина такої волі як він Росії не скориться. Тому для мене важливо бути там. Підтримати хоча б присутністю. Дати зрозуміти, що Українці своїх не кидають! Закликала нардепів ВР та ЗМІ, що мають акредитацію, їхати і висвітлювати це судилище над Україною. Україні бути! Слава нації.

Опубліковано Надія Савченко 25 жовтня 2016 р.

Нагадаємо, Савченко приїхала в Москву на суд у справі двох українців Миколи Карпюка та Станіслава Клиха.