ua en ru

Савченко сьогодні можуть етапувати до місця відбування покарання

Савченко сьогодні можуть етапувати до місця відбування покарання Фото: Надія Савченко

5 квітня набув чинності вирок, винесений Савченко російським судом

Влада Російської Федерації (РФ) може з сьогоднішнього дня епатувати українську льотчицю Надію Савченко до місця відбування покарання. Про це написав адвокат Савченко Микола Полозов на своїй сторінці в Facebook.

Так, він зазначив, що з сьогоднішнього дня вирок у справі Надії Савченко набув чинності. Надія прийняла рішення його не оскаржувати, оскільки не вірить в російську систему правосуддя, цей вирок не визнає і не має намір далі брати участь у судовому фарсі.


"Вже з сьогоднішнього дня органи ФСВП мають право почати етапувати Надію Савченко до місця відбування покарання, але я сподіваюся, що керівництво ФСВП не стане загострювати ситуацію і починати негайне етапування Савченко", - написав Полозов.

"Раніше президент Путін неодноразово заявляв, що рішення про долю Савченко буде прийматися після вироку суду. Все, ось вона кінцева точка. Я закликаю світових політиків максимально активізувати зусилля у переговорах з керівництвом Росії про обмін/звільнення Надії Савченко. Вирок винесений і вступив в законну силу, інших юридичних рішень у справі Савченко немає і вже не буде. Настав час приймати політичні рішення", - додав адвокат.

С сегодняшнего дня приговор по делу Надежды Савченко вступил в силу. Надежда приняла решение его не обжаловать, поскольк...

Posted by Nikolai Polozov on Tuesday, April 5, 2016

Нагадаємо, з вівторка, 5 квітня, набув чинності вирок, винесений Надії Савченко, засудженої за звинуваченням у загибелі російських журналістів.