ua en ru

Савченко опублікувала оновлені списки полонених

Савченко опублікувала оновлені списки полонених Фото: Надія Савченко

В даних списках Савченко вказала 1195 осіб

Народний депутат України Надія Савченко опублікувала оновлені списки полонених українців. Відповідну інформацію Савченко розмістила на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, Савченко розмістила список осіб, що запрошує, розшукує українська сторона, без вісті зниклі, ті, хто вважається загиблими без достатнього підтвердження, та загиблі й звільнені. Так, у списку налічується 153 особи, з яких одна людина звільнена (Тарас Колодій), 6 загиблих та 4 особи перебувають у полоні в Луганській області. Станом на 22 січня до списку додана ще одна особа.

Оновлені списки за 22 січня 2017 року. З додатковою інформацією. Для всіх хто звертається: якщо ви хочете щоб вдалося ...

Опубліковано Надія Савченко 22 січня 2017 р.

Крім того, Савченко опублікувала списки, що запрошують представники так званої "Донецької народної республіки" (ДНР). У них загалом налічується 532 особи, станом на 22 січня до списків додано 7 осіб.

Також Савченко розмістила у Facebook списки осіб, які заявляє так звана "Луганська народна республіка" (ЛНР). Загалом у цих списках налічується 379 осіб, за 22 січня додано відомості про одну людину.

Савченко також розмістила й списки російських військових та росіян, які потрапили до українських тюрем за злочини проти України в період 2014-2016 років. Таких осіб у списку Савченко 14.

Крім того, Савченко веде перелік осіб, які можуть бути російськими військовими, а також осіб, що мають російське громадянство але уроженці України, або українці, що втекли в Росію по програмі "переселение соотечественников" та хотіли отримати російське громадянство. У цьому переліку 94 особи, з яких 1 загиблий та 7 звільнених.

"Оновлені списки за 22 січня 2017 року... З додатковою інформацією. В даних списках 1195 осіб. Є ще списки 2284 осіб зниклих безвісті, які уточнюються запитами у відповідні органи", - резюмувала вона.

Нагадаємо, Савченко заявила про намір постійно оновлювати списки полонених.