ua en ru

У Саудівській Аравії від серцевого нападу помер принц

У Саудівській Аравії від серцевого нападу помер принц Фото: Саудівська Аравія (колаж РБК-Україна)

Принц помер у віці 26 років

В Саудівській Аравії в результаті серцевого нападу помер принц Салман бен Абдаллах бен Туркі Аль Сауд, передає Saudi Press Agency з посиланням на заяву королівської канцелярії.

Повідомляється, що церемонія прощання з принцом пройде сьогодні в мечеті Ер-Ріяда. За даними місцевих ЗМІ, принц помер від серцевого нападу. Зазначимо, йому було 26 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Саудівській Аравії здійснили спробу замаху на принца. За даними джерел, замах на саудівського спадкоємця здійснив один із принців. Сам Мухаммед бен Салман не постраждав, а принца, який ледь не убив його, вже заарештовано. Зазначається, що недавні амбітні рішення бен Салмана, а також його спроби усунути конкурентів, викликали гнів і занепокоєння серед саудівських принців.

Зазначимо, король Саудівської Аравії може вже в найближчі п'ять місяців відмовитися від престолу на користь сина, якого він нещодавно офіційно зробив спадкоємцем. Найближчим часом він відправиться в Марокко у відпустку, і в його відсутність Мухаммед бен Салман буде виконувати обов'язки короля, що стане для нього своєрідною перевіркою.