ua en ru

У Саудівській Аравії здійснено спробу замаху на принца-наступника

У Саудівській Аравії здійснено спробу замаху на принца-наступника Фото: Мухаммад ібн Салман Аль Сауд (saudi Press agency)

Сам Мухаммед бен Салман не постраждав, а принц, який мало не вбив його, вже арештований

У Саудівській Аравії була здійснена спроба замаху на життя наслідного принца країни Мухаммеда бен Салмана ас-Сауда в місті Джедде. Про це з посиланням на інформацію арабських ЗМІ повідомляє агентство FARS.

За даними джерел, замах на спадкоємця скоїв один із саудівських принців. Сам Мухаммед бен Салман не постраждав, а принц, який мало не вбив його, вже арештований.

Зазначено, що недавні амбітні рішення Мухаммеда бен Салмана, а також його спроби змістити конкурентів викликали гнів і занепокоєння серед саудівських принців.

Як повідомляється, король Саудівської Аравії Салман може вже в найближчі п'ять місяців відмовитися від трону на користь сина, якого він недавно офіційно зробив спадкоємцем. Найближчим часом він відправиться в Марокко у відпустку, і в його відсутність Мухаммед бен Салман буде виконувати обов'язки короля, що стане для нього своєрідною перевіркою.

У середині червня король Саудівської Аравії оголосив свого 31-річного сина принцем. До цього першим у черзі на саудівський престол був племінник короля Мухаммед бен Наєф бен Абдул-Азіз, який обіймав посади голови МВС і заступника прем'єр-міністра.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз ібн Абдуррахман Аль Сауд наказав заарештувати принца за образливу поведінку стосовно громадян.