ua en ru

Саудівська Аравія закликала ЄС негайно озброїти сирійських повстанців

Саудівська Аравія закликала Євросоюз негайно почати озброювати сирійських повстанців після того, як аналогічні кроки були зроблені США.

"Сирійська опозиція не тільки воює режимом, які втратили легітимність, а й з іноземними інтервенціями", - сказав міністр закордонних справ Саудівської Аравії Сауд аль-Фейсал, маючи на увазі рух "Хезболлах", билися на боці президента Сирії Башара Асада.

"Королівство закликає ЄС якомога швидше дозволити озброювати сирійську опозицію в світлі останніх подій в країні", - передає Reuters слова Фейсалу з посиланням на місцеву пресу.

Єврокомісія зняла обмеження на озброєння опозиції в Сирії в травні 2013 р. після того, як 1 червня діє ембарго на постачання зброї в країну закінчилося. Втім, Великобританія і Франція вже встигли заявити, що вони не будуть відправляти озброєння до 1 серпня 2013 р.

14 червня адміністрація США заявила, що влада Сирії застосовували хімічну зброю, включаючи нервово-паралітичний газ зарин, в невеликих масштабах проти опозиції в минулому році, що призвело до загибелі 150 людей. Президент США Барак Обама називав застосування хімічної зброї "червоною рискою" у питанні про військове втручання в сирійський конфлікт. Як і у випадку з Іраком, ситуація з хімічною зброєю цілком може стати приводом для початку іноземної інтервенції в Сирію на боці опозиції.