ua en ru

Саркозі скликав членів уряду на екстрене засідання у зв'язку з обстановкою на фінансовому ринку

Президент Франції Ніколя Саркозі перервав свою відпустку на французькій Рив'єрі і скликав членів Кабінету міністрів на екстрене засідання, яке проходить на Єлисейських полях. На екстреному засіданні президент і окремі члени уряду будуть обговорювати ситуацію на фінансових ринках обстановку, питання економічного та фінансового характеру. На зустрічі в Єлисейському палаці будуть присутні зокрема міністр фінансів, міністр бюджету Франції, міністр закордонних справ, міністр з європейських питань, а також глава Центробанку Франції, передає Associated Press.
Нагадаємо, що слідом за рішенням міжнародного рейтингового агентства S&P знизити рейтинг США на один щабель стався обвал на фондових ринках, які тільки сьогодні змогли прийти до тями після заяв Федеральної резервної системи США, що Центробанк збереже базову облікову ставку на низькому рівні протягом як мінімум наступних двох років.
Ситуація в Європі залишається дуже напруженою через побоювання поширення боргової кризи на такі країни зони євро, як Іспанія та Італія.