ua en ru

Саркозі оголосив про необхідність провести додаткове скорочення держвитрат на 6-8 млрд євро

Президент Франції Ніколя Саркозі оголосив про необхідність провести додаткове скорочення держвитрат на 6-8 млрд євро. Як передає Reuters, глава держави обґрунтовує такий крок тим, щоб компенсувати уповільнення економічного зростання країни, що в 2012 р. може скласти лише 1%.
Свою заяву французький лідер зробив в телезверненні, намагаючись підготувати громадян до нового етапу заходів жорсткої економії і пояснити джерело економічних неприємностей, які охопили країну. У своїй промові Саркозі неодноразово підкреслював, що скорочення дефіциту і держборгу є першочерговим завданням влади на тлі можливого зниження першокласного довгострокового кредитного рейтингу Франції міжнародними агентствами.
"Замість того, щоб звинувачувати рейтингові агентства, давайте краще постараємося виплатити борги", - заявив глава держави, відзначаючи, що річна процентна виплата Франції за держборгом становить 49 млрд євро.
На думку глави Єлісейського палацу, Франції все ж вдається досягти поставленої задачі і продемонструвати зростання економіки в 1,75%, незважаючи на те, що соціалісти, його основні опоненти на прийдешніх виборах, цей показник скоротили.
За даним телезверненням можна зробити висновок про те, що фундаментом передвиборної компанії Саркозі стане відновлення стабільного економічного зростання Франції.
Нагадаємо, в серпні 2011 р. уряд країни оприлюднив пакет заходів зі скорочення витрат в 2012 р. на 11 млрд євро, що при подальшому перегляді виявилося недостатнім.