ua en ru

Сапери не знайшли заміновані трупи в Широкіно

Сапери не знайшли заміновані трупи в Широкіно Фото (0629): сапери не знайшли масові поховання солдатів

Інформація про масове поховання солдатів під Маріуполем виявилася фейком

Військові сапери і волонтери досліджували територію Широкіно Донецької області, однак не знайшли замінованих трупи, про які повідомляли місцеві мешканці, повідомляє місцеве видання 0629 з посиланням на прес-офіцера сектора "М" Тараса Греня.

Раніше в штаб АТО надійшов сигнал від волонтерів про те, що в розбитій водопровідної станції недалеко від Широкіно знаходиться масове поховання українських і російських солдатів. За їх словами, близько 200 тіл було заміновано і скинуто в бетонні резервуари.

Сапери не знайшли заміновані трупи в Широкіно

Фото: сапери перевірили територію Широкіно

У призначений час до місця, яке вказали мешканці, прибули представники військово-цивільного співробітництва, волонтери, представники організації "Вантаж 200" з військовими саперами. Робота саперів на об'єкті зайняла кілька годин. Вони уважно обстежили всі приміщення і резервуари. Більшість з них виявилися порожніми і засохлими, загиблих воїнів ніде не було. Все, що знайшли сапери, це десяток розірвалися хв. Також були знайдені залишки від танкового боєкомплекту.

Сапери не знайшли заміновані трупи в Широкіно

Фото: сапери перевірили територію Широкіно

"Нам часто доводиться вислуховувати і реагувати на такі фейкові поховання солдатів", - повідомила представники організації "Вантаж 200".

Нагадаємо, вчора в "Обороні Маріуполя" повідомили про те, що в Широкіно Донецької області були виявлені заміновані трупи невідомих. Також, повідомлялося, що в Широкіно знайдені міни "Чорна вдова", які, по всій ймовірності, противник використовував у війні з силами АТО.