ua en ru

САП відновила досудове розслідування щодо Охендовського

САП відновила досудове розслідування щодо Охендовського Фото: Михайло Охендовський (Віталій Носач, РБК-Україна)

Голову ЦВК підозрюють в отриманні хабара

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) відновила досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Михайла Охендовського. Про це у коментарі РБК-Україна розказав прокурор САП Віталій Кравець.

"Дійсно відновили. 03.04.2018 суд скасував постанову про зупинення, але не видав повного тексту ухвали, обмежившись оголошенням короткого рішення. Після того, як повний текст з’явився в Єдиному реєстрі судових рішень, ми його опрацювали і виконали судове рішення", - сказав він.

Таким чином, суд скасував постанову керівника САП Назара Холодницького від 1 червня 2017 року про зупинення розслідування.

Так, Охендовському інкримінується, що будучи членом ЦВК, у 2010-2012 рр. в приміщенні центрального апарату партії "Партія регіонів", він отримував хабарі, всього в сумі понад 160 тис. доларів. З них 45 тис. доларів - за дії в інтересах Віктора Януковича як кандидата у президенти.

Нагадаємо, 10 квітня ухвала Солом’янського районного суду Києва скасувати постанову САП про зупинення розслідування у справі щодо голови ЦВК Охендовського була оприлюднена в Єдиному реєстрі судових рішень. Вона не підлягає оскарженню.