ua en ru

Припинення розслідування у справі голови ЦВК Охендовського скасовано судом

Припинення розслідування у справі голови ЦВК Охендовського скасовано судом Фото: Михайло Охендовський (РБК-Україна)

САП поновить розслідування після оприлюднення повного тексту ухвали суду

Солом’янський районний суд Києва скасував постанову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) про зупинення розслідування у справі щодо голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Михайла Охендовського. Відповідна ухвала суду оприлюднена в Єдиному реєстрі судових рішень.

"Постанову від 01.06.2017р. заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. про зупинення досудового розслідування у кримінальному провадженні… від 30.05.2016р. скасувати", - йдеться в ухвалі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Як повідомили у САП в коментарі "Інтерфаксу", після того, як буде оприлюднено повний текст рішення суду, слідство буде відновлено.

Зазанчимо, що Охендовського підозрюють в отримання коштів із "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.

Нагадаємо, у Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) заявили, що нові факти у справі "чорної бухгалтерії" Партії регіонів вказують на голову Центральної виборчої комії Михайла Охендовського.

"Зазначене процесуальне рішення є важливим як для розслідування фактів узурпації влади Віктором Януковичем та його оточенням, так і для розслідування за фактом ймовірного одержання неправомірної вигоди високопосадовцями, зокрема, головою Центральної виборчої комісії, оскільки вкотре підтверджує достатність та законність доказів, що зібрали детективи НАБУ", - зазначили тоді в Бюро.

У лютому 2018 року директор НАБУ Артем Ситник заявив про зупинку досудового розслідування у справі щодо Охендовського. Рішення про зупинення досудового розслідування пов'язане з виконанням міжнародних правових доручень. По результату виконання цих доручень НАБУ прийматиме остаточне рішення.