ua en ru

САП не змогла через суд анулювати дозволи на видобуток газу двом фірмам Злочевського

САП не змогла через суд анулювати дозволи на видобуток газу двом фірмам Злочевського Фото: Микола Злочевський

Суд відмовив в позовах САП щодо визнання недійсними спецдозволів на видобуток природного газу фірмами "Техноресурс" та "Парі"

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) не змогла через суд анулювати дозволи на видобуток газу двом фірмам екс-міністра екології та природних ресурсів України Миколи Злочевського. Про це повідомляють "Наші гроші".

Так, зазначається, що Окружний адміністративний суд Києва 28 грудня 2016 року відмовив в позовах САП щодо визнання недійсними спецдозволів на видобуток природного газу ПАТ "Техноресурс" та ТОВ "Парі".

Повідомляється, що ці фірми у 2011 році отримали від Міністерства охорони навколишнього природного середовища спецдозволи на видобування газу відповідно на Володимирському (Сумська область) та Нікловицькому родовищах (Львівська область).

У 2016 році САП звернулась до суду з вимогою визнати ці спецдозволи недійсними, оскільки вони були видані без погодження з Сумською та Львівськими обласними радами. Разом з тим, суд відмовив САП у позові.

Згідно з повідомленням, Злочевський є бенефіціаром ТОВ "Парі". Інша фірма - ПАТ "Техноресурс" була заснована кіпрськими компаніями "Мерналікс інвестментс лтд" та "Стрітвайз кепітал лімітед". Так, "Стрітвайз кепітал лімітед" записана на мешканців Кіпру, тоді як "Мерналікс інвестментс лтд" раніше була серед засновників ТОВ "Кримтопенергосервіс", де її наразі змінила Burisma holdings limited, що належить Злочевському.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міжнародна енергетична група Burisma з активами в Україні заявляє про закриття всіх процесуальних і судових дій відносно президента групи Миколи Злочевського та операційних компаній, що входять в Burisma Group.