ua en ru

САП наступного тижня може внести в ВР подання на ще одного нардепа, - Холодницький

САП наступного тижня може внести в ВР подання на ще одного нардепа, - Холодницький Фото: голова САП Назар Холодницький (РБК-Україна)

Керівник САП не виключає, що хтось із вже внесених на зняття недоторканності депутатів може втекти

Найближчим часом Спеціальна антикорупційна прокуратура внесе подання на зняття депутатського імунітету ще з одного народного депутата. Про це повідомив керівник САП Назар Холодницький в інтерв'ю на телеканалі «1+1» ввечері 9 липня.

"В мене на столі лежить ще одне подання на ще одного нардепа по корупційному складу, корупційному злочину. Я думаю, до кінця цього, наступного тижня ми його внесемо, принаймні в регламентний комітет", - зазначив він.

Холодницький підкреслив, що "процес триває", САП не завершує свою роботу на п’яти поданнях.

Проте голова САП підозрює, що принаймні один з депутатів, подання на яких регламентний комітет вже розглянув, не дочекається голосування в парламентській залі та може втекти.

"Я не можу гарантувати, що усі п’ять народних депутатів, які вже розглянуті, дочекаються... або принаймні прийдуть у зал і приймуть те рішення, яке ухвалить зал. У мене гарантій немає, але як прокурор я не можу нічого зробити, бо такий закон", - зазначив Холодницький.

Він також розповів, що після розгляду подання на одного з нардепів у САП зателефонувало понад 10 людей, готових давати покази.

Нагадаємо, генеральний прокурор України Юрій Луценко обіцяє повторно направити подання щодо позбавлення недоторканності щодо шести народних депутатів до регламентного комітету та парламенту, якщо Верховна Рада не ухвалить їх до літніх канікул.