ua en ru

САП розкрила в Запоріжжі схему привласнення 18,8 млн гривень на держпідприємстві

САП розкрила в Запоріжжі схему привласнення 18,8 млн гривень на держпідприємстві Фото: Назар Холодницький

Відзначається, що детективи повідомили про підозру чотирьом з п'яти фігурантів справи

Спеціалізована антикорупційна прокуратура розкрила схему заволодіння коштів на державному підприємстві "Запорізькгромадпроект". Про це на своїй сторінці у Facebook написав глава САП Назар Холодницький.

Зокрема, колишнє керівництво підприємства планувало заволодіти 18,8 млн гривень.

"За задумом співучасників колишній керівник ДП "Запорізькгромадпроект" уклав низку завідомо фіктивних договорів підряду на виконання проектних робіт, в результаті чого штучно створив кредиторську заборгованість підприємства перед підконтрольним підприємством на суму понад 18,8 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Організатором злочину і всієї злочинної групи виступив також один з колишніх керівників підприємства, який і розподіляв функції кожного співучасника у злочинній схемі.

Наголошується, що детективи повідомили про підозру чотирьом з п'яти фігурантів справи. На даний момент вирішується питання про застосування щодо затриманих підозрюваних запобіжного заходу.

Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, яке розс...

Опубліковано Назаром Холодницьким 24 листопад 2016 р.

Нагадаємо, прокуратура Дніпропетровської області викрила злочинну схему судді, адвоката і підприємця, які заволоділи 32 квартирами вартістю понад 77 млн гривень.