ua en ru

САП просить суд призначити Полякову заставу у 500 тисяч гривень

САП просить суд призначити Полякову заставу у 500 тисяч гривень Фото: Максим Поляков (РБК-Україна)

САП вважає, що нардеп може переховуватися від слідства

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) у ході судового засідання просить суд призначити депутату Верховної Ради України від фракції "Народний фронт" Максиму Полякову запобіжний захід у вигляді 505 тисяч гривень застави. Про це повідомляє "Громадське".

"Крім того на Полякова вимагаємо покласти обов'язки: носити електронний захист контролю, не відлучатися з міста Києва без дозволу слідчого та здати на зберігання всі паспорти громадянина України для виїзду за кордон", - зазначив прокурор Максим Кравченко.

Так, державне обвинувачення вважає, що Поляков може переховуватися від слідства.

При цьому сам парламентар просив суд зробити технічну перерву і продемонструвати суду оперативне відео, підготовлене Національним антикорупційним бюро України. Однак прокурори заперечили, оскільки, за їх словами, це відео "вже бачила вся країна". Суд у свою чергу відхилив це клопотання захисту.

Нагадаємо, раніше глава САП Назар Холодницький заявив, що відомство клопотатиме в Солом'янському райсуді столиці про обрання для депутатів Верховної Ради України Борислава Розенблата (виключений з фракції "Блок Петра Порошенко") і Максима Полякова (фракція "Народний фронт") запобіжних заходів у вигляді застави, а також проситиме суд зобов'язати їх здати закордонні паспорти.