ua en ru

САП продовжить в рамках закону вести слідчі дії щодо нардепів Дейдея і Лозового

САП продовжить в рамках закону вести слідчі дії щодо нардепів Дейдея і Лозового Фото: САП (УНІАН)

Слідство ускладнюється у зв'язку з дією депутатської недоторканності Дейдея і Лозового

Співробітники САП надалі будуть проводити дозволені законодавством слідчі дії проти народних депутатів Андрія Лозового та Євгена Дейдея. Про це заявив член Ради громадського контролю при НАБУ Антон Марчук в ефірі "5 каналу".

За його словами, на даний момент слідчі дії дуже ускладнені у зв'язку з тим, що Верховна Рада не надала згоди на притягнення Дейдея і Лозового до кримінальної відповідальності.

"У відповідності з КПК і закону "Про статус народного депутата" проти них не можуть проводитися деякі слідчі дії. Розслідування цих справ істотно ускладнено. Але, наскільки я чув від представників САП, вони будуть намагатися в межах дозволеного проводити слідчі дії, для того, щоб знайти нові факти, які можуть лягти в основу нових подань про притягнення до кримінальної відповідальності", - заявив Марчук.

Як заявив раніше голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, слідство триває по всім фігурантам кримінальної справи стосовно депутата Верховної Ради України Євгена Дейдея, крім самого парламентаря.

"Провадження про можливе незаконне збагачення вказаної особи (Євгенія Дейдея, - ред.) фактично зайшло в глухий кут, оскільки ми не можемо проводити слідчі дії з самим депутатом. У той же час, тривають додаткові слідчі дії з усіма фігурантами виробництва, крім, власне, народного депутата", - зазначив Холодницький.

Нагадаємо, слідство встановило факти незаконного збагачення народним депутатом України від "Народного фронту" Євгеном Дейдеем на суму близько 6 млн гривень