ua en ru

САП відкрила справу проти нардепа від РПЛ за недостовірну декларацію, - розслідування

САП відкрила справу проти нардепа від РПЛ за недостовірну декларацію, - розслідування Фото: Сергій Скуратівський (facebook.com-serhii.skuratovsky)

Досудове розслідування доручено детективам НАБУ

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) відкрила справу проти народного депутата від "Радикальної партії Олега Ляшка" Сергія Скуратівського по факту недостовірної інформації у декларації. Про це повідомляє Bihus.info.

"САП початку провадження за фактом декларування недостовірної інформації нардепом Скуратівським", - повідомили в Генеральній прокуратурі України (ГПУ) у відповідь на запит видання.

Згідно з інформацією ГПУ, справу порушено за статтею 366-1 КК - "Декларування недостовірної інформації".

Відзначається, що правоохоронці відкрили справу за матеріалами розслідувань журналістів. Досудове розслідування доручено детективам Національного антикорупційного бюро.

Так, влітку 2017 року журналісти виявили, що Скуратівський 3 роки поспіль "забував" декларувати будівельний бізнес дружини. Також, нардеп прописав в сімейній квартирі своїх помічників - формальних власників яхт-клубу і мисливських угідь.

Крім того, раніше представники ЗМІ з'ясували, що родина нардепа Скуратівського нещодавно володіла англійськими яхтами, загальною вартістю близько 10 млн гривень.

І хоча сам депутат заявляв, що ці яхти були "давно продані", нині на його помічників записаний цілий яхт-клуб і яхта, назва якої співзвучна з ім'ям дочки Скуратівського.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Сергій Скуратівський три роки поспіль не декларував будівельний бізнес, записаний на його дружину.