ua en ru

В САП побоюються, що після скасування арешту Посний може втекти за кордон

В САП побоюються, що після скасування арешту Посний може втекти за кордон Фото: керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький (РБК-Україна)

Львівський апеляційний суд скасував рішення про арешт з можливістю внести заставу 50 млн гривень

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький заявив, що фігурант "газової справи Онищенко" Валерій Посний може втекти за кордон. Про це повідомляє "112 Україна".

Повідомляється, що Львівський апеляційний суд скасував рішення про арешт з можливістю внести заставу 50 млн гривень, аргументувавши це тим, що раніше Посного вже обирали запобіжний захід 10 млн гривень застави, які були внесені.

Однак в САП наполягають, що другу запобіжний захід йому обрано за новим звинуваченням.

"Бути фігурантом у справі про крадіжку і тобі оберуть запобіжний захід-особисте зобов'язання, потім піти когось вбити і тоді, за такою ж логікою, за вбивство тоді також особисте зобов'язання. Це дурниця. На жаль, це рішення Апеляційного суду не підлягає касаційному оскарженню і, ще раз підкреслюю, що є досить висока ймовірність, що цей фігурант, який є найважливішим для слідства, враховуючи, що основне виробництво вже завершено і справа вже фактично в суді, є висока ймовірність того, що він може втекти", - сказав Холодницький.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Апеляційний суд Львівської області звільнив з-під варти фігурантів "газової справи" екс-депутата Олександра Онищенко Валерія Посного.

Зазначено, що слідство вважає Посного співорганізатором схем Онищенко. Посний пересувається на інвалідному візку і неодноразово скаржився на стан здоров'я, однак прокуратура вважає, що він симулює хворобу.