ua en ru

САП пояснила передачу справи щодо НАЗК до Служби безпеки України

САП пояснила передачу справи щодо НАЗК до Служби безпеки України Фото: Служба безпеки України

Справа про фальсифікацію перевірок е-декларацій передали СБУ через конфлікт інтересів

Справа про фальсифікацію перевірок е-декларацій Національним агентством з питань запобігання корупції передали Службі безпеки України в результаті конфлікту інтересів, тому що одним із постраждалих є перший заступник директора Національного антикорупційного бюро Гізо Углава. Про це РБК-Україна повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

"Згідно зі свідченнями, одним з постраждалих від нібито незаконних дій членів НАЗК є перший заступник директора НАБ України Гізо Углава. З метою усунення можливого конфлікту інтересів та неупередженості слідства генеральним прокурором за клопотанням САП підслідність у провадженні визначено головному слідчому управлінню Служби безпеки України", - відзначили в САП.

Нагадаємо, минулого тижня Луценко передав СБУ справа про зловживання в НАЗК.

"За моєю інформацією, кілька годин тому рішенням генерального прокурора Юрія Луценка кримінальну справу щодо керівництва НАЗК за фактами, оприлюдненими Ганною Соломатіною, забрали з НАБУ і передали в СБУ", - заявляв нардеп від БПП Мустафа Найєм. За його словами, тепер усі процесуальні дії у цій справі, обшуки, виїмку документів, допити співробітників НАЗК будуть проводити представники СБУ.