ua en ru

Луценко передав СБУ справу про зловживання в НАЗК, - нардеп

Луценко передав СБУ справу про зловживання в НАЗК, - нардеп Фото: Юрій Луценко (facebook.com/gp.gov.ua)

Кримінальну справу стосовно керівництва НАЗК передали Службі безпеки

Генеральний прокурор Юрій Луценко передав розслідування щодо зловживань у Національному агентстві з питань запобігання корупції Службі безпеки України. Про це у Facebook повідомив нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Мустафа Найєм.

"За моєю інформацією, кілька годин тому рішенням генерального прокурора Юрія Луценка кримінальну справу щодо керівництва НАЗК за фактами, оприлюдненими Ганною Соломатыною, забрали з НАБУ і передали до СБУ", - повідомив Найєм.

За його словами, тепер усі процесуальні дії по цій справі, обшуки, виїмку документів, допити співробітників НАЗК будуть проводити представники СБУ.

"Мало того, що це є порушенням Кримінально-процесуального кодексу, це ще і прямий конфлікт інтересів, оскільки, нагадаю, серед іншого колишній співробітник НАЗК повідомляла, що Нацагентство по запобіганню корупції безпосередньо курується співробітниками Адміністрації президента", - додав Найєм.

Я думал, абсурд имеет пределы, но нет. По моей информации, несколько часов назад решением Генерального прокурора Юрій Лу...

Опубліковано Mustafa Nayyem 17 листопад 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що детективи Антикорупційного бюро вивчають інформацію про корупцію в НАЗК, яку оприлюднила колишня співробітниця агентства.