ua en ru

САП направила до суду обвинувачення проти співробітників СБУ, підозрюваних у вимаганні

САП направила до суду обвинувачення проти співробітників СБУ, підозрюваних у вимаганні Фото: САП направила в суд обвинувачення проти двох сбушників (УНІАН)

Співробітники СБУ встигли отримати частину хабара

Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила на розгляд суду обвинувальний акт стосовно двох співробітників Служби безпеки України, які вимагали хабар. Про це повідомляє прес-служба САП на сторінці відомства у Facebook.

"Детективами НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою двох співробітників Служби безпеки України за ч. 4 ст. 368 і ч. 3 ст. 369-2 КК України. Процесуальними керівниками Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у виробництві затверджено обвинувальний акт, який 30 червня 2017 направлено до суду для розгляду по суті", - повідомляє прес-служба.

Так, слідством встановлено, що двоє офіцерів СБУ при виконанні обов'язків, діючи за попередньою змовою групою осіб, з вересня по березень 2016 2017 вимагали неправомірну вигоду в розмірі 50 тис. доларів, і в березні 2017 отримали частину цієї суми від представників підприємств приватного сектора.

Хабар зловмисники вимагали за те, що не будуть перешкоджати діяльності підконтрольних їм фірм, не будуть здійснювати ніякого тиску на їхню діяльність, а також за те, що вплинуть на прийняття рішення в кримінальному провадженні слідчим одного з управлінь Національної поліції в місті Києві.

Детективами НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратуури закінчено досудо...

Опубліковано Спеціалізована антикорупційна прокуратура 30 червня 2017 р.

Нагадаємо, САП затвердила обвинувальний акт у справі про корупцію в Полтавській облраді.