ua en ru

САП направила до суду справу про розкрадання "кіотських грошей"

САП направила до суду справу про розкрадання "кіотських грошей" Фото: САП (УНІАН)

Судити зловмисників буде Солом'янський районний суд Києва

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) направила в Солом'янський районний суд Києва кримінальне провадження за фактом замаху на заволодіння коштами, отриманими Україною в рамках Кіотського протоколу. Про це повідомляє прес-служба САП.

САП встановила, що група осіб, до складу якої входили посадові особи ДП "Укрекоресурси", шляхом забезпечення перемоги фіктивних компаній в тендерних процедурах вчинили замах на заволодіння державними коштами в сумі 336 мільйонів гривень.

За результатами попереднього розслідування до кримінальної відповідальності притягнуто десять осіб. Директору ДП "Укрекоресурси" Ковалю А. Ю. інкримінуються злочини, передбачені ч. 2 ст. 15 год. 5 ст. 191 (замах на заволодіння чужим майном), ч 2 ст. 382 (невиконання рішення суду), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Колишньому працівнику ВП "Южно-Українська АЕС" ДП НАЕК "Енергоатом" Соколову Д. Д. інкримінується вчинення пособництво в замаху на заволодіння державними коштами та використання підробленого документу, а саме кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 15 год. 5 ст. 191 (пособництво в замаху на заволодіння чужим майном), ч. 4 ст. 358 (використання підробленого документа) КК України.

Враховуючи, що останній знаходиться в міжнародному розшуку, досудове розслідування відносно вказаної особи здійснюється в передбаченому КПК порядку за спеціальним досудового розслідування (in absentia).

Вироками судів вже засуджені дві людини (Слепченко А. В. і Безпала А..) за вчинення фіктивного підприємництва (ч. 1 ст. 205 КК України).

Підсудним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше САП завершила розслідування по справі "кіотських коштів".