ua en ru

САП скерувала до суду справу чиновників "Укрзалізниці", які намагалися привласнити 43 млн гривень

САП скерувала до суду справу чиновників "Укрзалізниці", які намагалися привласнити 43 млн гривень Фото: САП скерувала до суду справу по чиновникам "Укрзалізниці"

САП скерувала до суду обвинувальний акт у так званій "справі болтів і гайок".

Сьогодні прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) скерували до суду обвинувальний акт щодо чиновників "Укрзалізниці", яких підозрюють у заволодінні державними коштами під час проведення тендерних закупівель. Про це повідомляє прес-служба САП у Facebook.

Повідомляється, що в 2015 році при здійсненні державної закупівлі елементів кріплень чиновники завищили суму покупок до 20 млн гривень. Отримавши ці гроші, службові особи комерційного підприємства, які перебували в змові з чиновниками "Укрзалізниці", легалізували їх походження шляхом подальшого перерахування на рахунки фіктивних підприємств, ухилившись при цьому від сплати податків.

"Уже після реорганізації Укрзалізниці у акціонерне товариство, у 2016 році ті ж особи продовжили діяти за цією ж схемою, поставивши собі за мету заволодіння державними коштами на суму вже понад 43 млн гривень. Відповідну цінову пропозицію було знову акцептовано тендерним комітетом, але цього разу на заваді зловмисників стали антимонопольні органи, рішенням яких результати закупівель анульовано за скаргою добросовісного учасника", - відзначають в повідомленні.

Також повідомляється, що обвинувальний акт у кримінальному провадженні передано 31 березня 2017 року для розгляду до Солом’янського районного суду міста Києва.

Сьогодні прокурорами САП скерувано до суду обвинувальний акт щодо службових осіб одного з підприємств Укрзалізниці та ко...

Опубліковано Спеціалізована антикорупційна прокуратура 31 березень 2017 р.

Нагадаємо, 5 січня 2017 року повідомлялося, що НАБУ завершило розслідування розкрадання держкоштів чиновниками "Укрзалізниці".