ua en ru

До суду відправлено справу київського судді, затриманого на хабарі в 5 тис. доларів

До суду відправлено справу київського судді, затриманого на хабарі в 5 тис. доларів Фото: справу направили до суду

Антикорупційна прокуратура завершила досудове розслідування

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) направила до суду обвинувальний акт у справі судді Київського апеляційного адміністративного суду Ігоря Петрика, затриманого на хабарі у 5 тис. доларів. Про це повідомила прес-служба САП Facebook.

"Сьогодні, 26 квітня 2017 року, САП направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні № 42016000000003697 від 25.11.2016 за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, досудове розслідування в якому закінчено детективами Національного антикорупційного бюро України", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією САП, в ході досудового розслідування встановлено, що Петрик Ігор з використанням службового становища, 1 грудня 2016 року отримав грошові кошти в сумі 5 тис. доларів (128 150 гривень за курсом на той момент) як неправомірну вигоду за винесення судового рішення апеляційної інстанції з позовом і в інтересах суб'єкта підприємницької діяльності.

Під час обшуку службового кабінету у приміщенні Київського апеляційного адміністративного суду, в ході особистого обшуку судді виявлено та вилучено вищевказані грошові кошти. Санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає безальтернативне покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Сьогодні, 26 квітня 2017 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальн...

Опубліковано Спеціалізована антикорупційна прокуратура 26 квітня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суддя Київського апеляційного адміністративного суду затриманий хабарі у 5 тис. доларів.