ua en ru

САП повинна спостерігати за НАБ і бути противагою його амбіціям, - нардеп

САП повинна спостерігати за НАБ і бути противагою його амбіціям, - нардеп

В Національному антикорупційному бюро (НАБ) витрачаються колосальні кошти на піар-агенції - освоюються мільйони доларів, а що буде на виході - нікого не цікавить, тому й результату роботи НАБ ми не бачимо. Про це заявив в інтерв'ю українським ЗМІ народний депутат від фракції "Батьківщина" Ігор Луценко.

За його словами, є величезна фінансування з боку уряду США на те, щоб створити такий орган як НАБ.


"Краще крадеться подалі від американських виборців - наприклад, в Україні. Тому ці кошти витрачаються неефективно", - зазначив депутат. "Треба було відрапортувати, що НАБУ створене - окей, зробили. Але за цим "фасадом" повинна бути реально професійна служба. А концепції немає. Тому ті підходи, які там були закладені, і установки, які там надаються, спрямовані на звіт перед Вашингтоном і піар перед нашим народом", - вважає Ігор Луценко.

"Потрібно жорстке слідування букві закону. Є КПК, закон про НАБУ - виконуйте. А вони вирішили працювати, як інші правоохоронні органи: тут я виконую закон, тут - ні ", - говорить Ігор Луценко.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура і НАБУ - фактично одна структура, і це дуже погано, вважає нардеп.

"Їх треба було максимально розвести і дистанціювати. Тому САП повинна спостерігати за НАБУ і бути противагою їх амбіціям. На жаль, Холодницький вже працює в руслі Ситника - фактично є його одним з помічників в піар-сфері. Так не повинно бути", - заявив Луценко.