ua en ru

САП не ініціюватиме відсторонення Омеляна від посади

САП не ініціюватиме відсторонення Омеляна від посади Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

Омеляна підозрюють у незаконному збагаченні

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) не ініціюватиме відсторонення міністра інфраструктури України Володимира Омеляна від посади. Про це у коментарі РБК-Україна заявив прокурор по справі Валентин Мусіяка.

"Клопотати про відсторонення його (Омеляна, - ред) від посади не будемо", - сказав він, зазначивши, що такої необхідності немає.

Зазначимо, раніше Омелян заявив, що виконання функцій в якості міністра зараз буде мати серйозну проблему. Він вважає, що робота Міністерства інфраструктури буде фактично паралізована в той час, поки у глави відомства будуть вилучені паспорти.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) оголосило Омеляну підозру в незаконному збагаченні та приховуванні доходів.

У ході засідання щодо обрання Омеляну запобіжного заходу Солом'янський районний суд Києва вирішив відпустити його на поруки. Крім того, суд зобов'язав міністра здати закордонний та дипломатичний паспорти. Пізніше Омелян отримав від НАБУ дозвіл для виїзду за кордон у відрядження.