ua en ru

Санкції проти телеканалів: постанову про скасування голосування направили на розгляд ВР

Санкції проти телеканалів: постанову про скасування голосування направили на розгляд ВР Фото: парламент (РБК-Україна)

Постанова про звернення Ради до РНБО щодо введення санкцій проти телеканалів набула чинності

Регламентний комітет розглянув постанову про скасування санкцій щодо телеканалів "112 Україна" та NewsOne. Про це повідомив голова комітету Павло Пинзеник, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, від членів комітету щодо цієї постанови надійшло дві пропозиції.

"Дві пропозиції від членів комітету. Одна зводилася до того, щоб ухвалити проект висновку, який було напрацьовано секретаріатом комітету. Друга полягала в тому, щоб надіслати голові ВР лист, у якому викласти наше бачення практики застосування вимог регламенту в частині недопущення особистого голосування і практику застосування 47-ї і 48 статей регламенту", - повідомив Пинзеник і запропонував затвердити рішення одним голосуванням.

Так, члени комітету одноголосно підтримали рішення.

Пинзеник також додав, що постанову про скасування рішення ВР щодо телеканалів направлено на розгляд ВР.

Заступник голови комітету, народний депутат Михайло Папієв у коментарі РБК-Україна повідомив, що постанова про рішення щодо звернення до РНБО з проханням застосувати санкції до телеканалів вже набула чинності.

"Справа в тому, що ця постанова набуває чинності з моменту голосування. Це норма регламенту. Рішення стосується того, щоб затвердити висновок комітету. Тому процедура 47-48 статті стосується лише законопроектів. Тому комітет вирішив звернутись до голови ВРУ, щоб роз’яснити норми регламенту", - повідомив Папієв.

Він також заявив, що постанова про відміну результатів голосування може бути винесена у сесійну залу.

"Є постанова про відміну результатів голосування, авторами якої є Шуфрич і Вілкул. А процедура там така. Навіть якщо вона буде в залі, то треба буде 226 голосів, щоб відмінити те голосування", - додав нардеп.

Як писало РБК-Україна раніше, глава Верховної ради Андрій Парубій на цьому тижні може підписати постанову про санкції проти телеканалів "112 Україна" і NewsOne.

Нагадаємо, 4 жовтня нардепи підтримали постанову №9157 "Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", якою ВР рекомендує РНБО ввести санкції проти телеканалів "112 Україна" і NewsOne.