ua en ru

Євросоюз може ввести санкції проти Росії в понеділок, - прем'єр-міністр Польщі

Євросоюз введе санкції проти Росії з понеділка.

Євросоюз введе санкції проти Росії з понеділка. Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, повідомляє Reuters.

"З приводу санкцій проти Росії. Рішення про їх запровадження вже прийнято. До підсумкового рішенням ми прийдемо в понеділок", - заявив Туск.

Раніше ЄС вже заявляв про намір ввести санкції проти Росії. У той же час, глава представництва Євросоюзу в Росії Вігаудас Ушацкас заявив, що про заборону на візи для приватних громадян не йдеться.

"Я хотів би уточнити, що було прийнято всього три рішення. Перше - ми припиняємо подальший діалог щодо полегшення візового режиму. Це угода, яку ми розробляємо і майже закінчили, але тепер стосовно нього всі дії припиняються. Друге - призупиняються переговори і консультації з так званим новим договором про співпрацю, про що ми домовилися під час саміту між ЄС і Росією 28 січня. І третє - ми припиняємо нашу участь у підготовці до саміту "Великої вісімки" в Сочі", - розповів Ушацкас.

Раніше, 11 березня глава МЗС Франції Лоран Фабіус заявив, що санкції проти Росії у зв'язку з ситуацією в Криму можуть бути введені вже на цьому тижні. Фабіус зазначив, що в комплекс санкцій проти Росії входить "заморожування активів російських і українських громадян, а також візові обмеження".