ua en ru

Санкції проти Ірану будуть посилені, - МЗС Франції

Франція продовжить політику посилення тиску на Іран, повідомляє Reuters. Такий висновок глава МЗС республіки зробив за підсумком обговорення ядерної програми Тегерана, яке напередодні відбулося в Москві.
"Ми шкодуємо, що Іран до цих пір не дав чітких сигналів, яких ми від нього очікуємо і які могли б бути витлумачені, як перший крок у виконанні резолюцій Ради Безпеки ООН і МАГАТЕ", - заявив міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус.

Він додав, що одним з пунктів посилення санкцій відносно Ірану стане введення ембарго на купівлю нафти країнами ЄС, воно має набути чинності з 1 липня ц.р. "Санкції будуть продовжуватися до тих пір поки Тегеран ухилятиметься від серйозного діалогу", - додав Фабіус.

Нагадаємо, що 19 червня ц.р. в Москві закінчилися дводенні переговори "шістки" міжнародних посередників і представника Ірану з атомної програми Тегерана. З боку "шістки" головним переговірником в Москві виступила глава дипломатії Євросоюзу Кетрін Ештон, з іранської - секретар Вищої ради нацбезпеки Саїд Джалілі.