ua en ru

Санкції ЄС щодо "Чорноморнафтогазу" вступили в силу

Санкції Європейського союзу (ЄС) стосовно державного акціонерного товариства (ДАТ) "Чорноморнафтогаз" вступили в силу.

Санкції Європейського союзу (ЄС) стосовно державного акціонерного товариства (ДАТ) "Чорноморнафтогаз" вступили в силу. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому в офіційному журналі Євросоюзу.

ДАТ "Чорноморнафтогаз" веде видобуток нафти і газу, його зберігання, транспортування по магістральних мереж на півострові Крим. У 2013 р. в Криму було видобуто 1,65 млрд куб. м газу, що покривало потреби регіону на 82% (близько 2 млрд куб. в рік). До 2015 р. планується наростити видобуток до 3 млрд куб. м. Видобуток нафти в 2013 р. склала 76 тис. т. У перспективі планується збільшити видобуток до 400-600 тис. т, що дозволить повністю покрити попит (нафту планується відправляти на переробку в Краснодарський край).

Пакет акцій "Чорноморнафтогазу" в повному обсязі належить державі і знаходиться у власності Держради Республіки Крим. На шельфі Чорного і Азовського морів і в сухопутній частині Криму "Чорноморнафтогаз" розробляє три газоконденсатних, шість газових і одне нафтове родовище. Компанія експортує свою продукцію і не співпрацює з іноземними компаніями, інтересів в інших регіонах світу у компанії немає.

Раніше повідомлялося, що ЄС прийняла рішення розширити санкційний список у зв'язку з ситуацією на Україні: до переліку були включені ще 13 чоловік та дві компанії - "Черноморскнефтегаз" і "Феодосія".