ua en ru

Санкції ЄС проти Росії сьогодні набувають чинності

Санкції ЄС проти Росії сьогодні набувають чинності Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Санкції стосуються 155 фізичних осіб і 44 організацій

Рішення Ради Європейського союзу про продовження індивідуальних санкцій проти Російської Федерації (РФ) на півроку, до 15 березня 2019 року, сьогодні вступить в силу. Відповідну постанову Ради ЄС опубліковано в "Офіційному журналі" Євросоюзу.

В документі зазначається, що рішення вступає в силу на наступний день після публікації в "Офіційному журналі Європейського союзу.

Нагадаємо, 13 вересня 2018 року Рада ЄС оголосила, що продовжила обмежувальні заходи через дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету чи незалежності України на подальші шість місяців.

Санкції стосуються 155 фізичних осіб і 44 організацій. Індивідуальні санкції передбачають заморожування активів фізичних та юридичних осіб в Європейському союзі і заборону на поїздки в країни ЄС.

У свою чергу російські компанії можуть оскаржити рішення суду ЄС про санкції протягом 2 місяців.

"По суті, суд встановив, що Рада ЄС достатньо обґрунтувала оскаржувані правові акти. Проголошена мета оскаржених актів полягає в тому, щоб підвищити ціну за дії Росії, які підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України, а також підтримати мирне врегулювання кризи", - йдеться в повідомленні суду.

Також повідомлялося, що американський уряд працює над другим раундом "жорстких" санкцій проти Росії у зв'язку з розслідуванням отруєння російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в британському Солсбері.