ua en ru

Санкції ЄС проти РФ повинні діяти до відновлення територіальної цілісності України, - Парубій

Санкції ЄС проти РФ повинні діяти до відновлення територіальної цілісності України, - Парубій Фото: Андрей Парубий (rada.gov.ua)

Парубій зазначив, що Україна вдячна міжнародному співтовариству за запроваджені санкції

Санкції ЄС проти Росії повинні посилюватися до повного відновлення територіальної цілісності України. Про це сьогодні на пленарному засіданні VI сесії ПА Євронест заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Усі поступки порушнику, руйнівнику системи міжнародної безпеки чи компроміси з ним неможливі. Виторгувати в агресора мир означає постачати йому засоби для нової війни. Відтак переконаний, що ціна для Росії за брутальне порушення міжнародного права та агресивну політику стосовно інших держав повинна постійно зростати", - заявив Парубій.

За словами голови Верховної Ради, санкції ЄС проти Росії повинні тривати і посилюватися аж до повного відновлення територіальної цілісності України та інших держав-партнерів у відповідності до норм міжнародного права.

Парубій зазначив, що Україна вдячна міжнародному співтовариству за запроваджені санкції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Парубій закликав членів Бюро Парламентської асамблеї Євронест посилити санкції проти Російської Федерації.