ua en ru

Парубій закликав членів Євронест посилити санкції проти Росії

Парубій закликав членів Євронест посилити санкції проти Росії Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

Крім того, Парубій запевнив, що Україна зможе модернізувати економіку і зробити країну безпечною

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій закликав членів Бюро Парламентської асамблеї Євронест посилити санкції проти Російської Федерації. Про це він заявив в ході зустрічі, передає прес-служба ВРУ.

"Повинно бути особливо важливим розуміння солідарності у відповідь тим викликам. Треба зупинити Путіна - це буде заставою, гарантією безпеки і благополуччя. А будь-яке загравання з агресором буде розглядатися ним як заохочення до нової агресії. Тому повинні бути посилені санкції, і найголовніше - солідарність і спільна позиція", - заявив Парубій.

Учасники зустрічі також обговорили питання про необхідність надання відповідного значення інформаційної безпеки, враховуючи втручання представників російських пропагандистських сил у внутрішні справи країн Європи, а також висловилися за необхідність частіше зустрічатися в робочому форматі. Одностайною була думка, що більш глибока комунікація і контакти сприятимуть кращому розумінню один одного.

Крім того, Парубій запевнив, що Україна зможе модернізувати економіку, а також зможе зробити країну безпечною.

"Переконаний, що з часом ми об'єднаємося в одній європейській сім'ї ЄС - потрібно якомога більше спільних зусиль", - зазначив Парубій.

Нагадаємо, сьогодні, 30 вересня, міністр закордонних справ Королівства Іспанія Альфонсо Маріа Дастис Кеседо заявив про необхідність збереження санкцій Євросоюзу щодо Російської Федерації.