ua en ru

Найбагатший нардеп отримав понад 2 тисячі гривень компенсації за проїзд, - дослідження

Найбагатший нардеп отримав понад 2 тисячі гривень компенсації за проїзд, - дослідження Фото: В’ячеслав Богуслаєв

Нардеп отримав компенсацію за квітень

Найбагатший депутат Верховної Ради України В’ячеслав Богуслаєв отримав з державного бюджету компенсацію проїзду за квітень 2017 року в розмірі 2376 гривень. Відповідна інформація міститься на порталі використання публічних фінансів, передає "Радіо Свобода".

Наголошується, що аналогічну персональну компенсацію за проїзд в розмірі більш ніж 2 тисячі гривень отримав ще один мультимільйонер, депутат від фракції "Народний фронт" Ігор Котвіцький.

Загалом у квітні 2017 року за проїзд народним депутатам виплачено 509 тисяч гривень.

Нагадаємо, відповідно до повідомлення громадського руху "ЧЕСНО", найбагатшим депутатом Верховної Ради України є член об'єднання "Воля народу", президент підприємства "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв, розмір грошових активів якого становить понад 825 млн гривень.

Зокрема, тільки за 2016 рік Богуслаєв отримав понад 0,5 млрд гривень доходу, про що вказав у своїй електронній декларації. Станом на кінець 2015 року в нього було 328,5 тис. акцій підприємства "Мотор Січ", однак за станом на кінець 2016 року - 21,6 тис. акцій. Нинішня частка Богуслаєва становить менше 10%, тому відомості не публікуються у реєстрі.