ua en ru

Samsung заплатить Apple 1 млрд дол відшкодування збитку за порушення патентів

Південнокорейська компанія Samsung виплатить американському виробникові комп'ютерів і смартфонів Apple 1 млрд дол відшкодування збитків у зв'язку з порушенням патентів. Таке рішення ухвалив сьогодні федеральний суд штату Каліфорнія, повідомляє агентство Reuters.

Суд визнав Samsung винною в порушенні цілого ряду патентів Apple, визнавши, що корейська компанія навмисно копіювала дизайн своїх пристроїв з iPhone і iPad. Провини Apple в порушенні патентів Samsung суд не знайшов.

Як відзначають експерти, це вкрай вдалий результат для компанії Apple, яка вже є одним з лідерів на ринку смартфонів і планшетних комп'ютерів. Він створює прецедент, який в майбутньому дозволить Apple подати в суд на інших виробників мобільних пристроїв, що використовують платформу Android.

Раніше суд у Південній Кореї визнав обидві компанії винними в порушенні патентів, заборонивши продавати ряд пристроїв обом компаніям, у тому числі iPhone 3GS, iPhone 4 (Apple) і смартфон Galaxy 2 (Samsung).

Відзначимо, що 20 серпня стало відомо, що виробник Android-смартфонів Motorola Mobility (MMI), що належить Google, подав новий патентний позов проти Apple. Компанія стверджує, що деякі функції пристроїв iPhone і iPad, включаючи голосового помічника Siri, порушують її права на інтелектуальну власність.