ua en ru

Motorola вимагає заборонити продаж iPhone і iPad в США

Виробник Android-смартфонів Motorola Mobility (MMI), що належить Google, подав новий патентний позов проти Apple. Компанія стверджує, що деякі функції пристроїв iPhone і iPad, включаючи голосового помічника Siri, порушують її права на інтелектуальну власність, повідомляє "Росія-24".

Скарга була подана в Комісію з міжнародної торгівлі США (ITC), передає Bloomberg. У ній йдеться про сім патентів, що стосуються повідомлень про електронні листи, відеоплеєри і "напоминалки" про місцезнаходження користувача. MMI вимагає накласти заборону на ввезення в США практично всієї продукції Apple, у тому числі смартфонів iPhone, планшетів iPad і комп'ютерів Mac.

У США патентна суперечка між Apple і Motorola стала вже другою. Першою війну почала MMI в жовтні 2010 р., а Apple подала зустрічний позов через місяць. В цілому обидві компанії обмінялися більш ніж 40 позовами в різних країнах.

У червні 2012 р. тяжба між ними в США була припинена. Суддя ухвалив, що жодна зі сторін не змогла довести факт завданої їй шкоди, і заборонив обом компаніям добиватися перегляду справи.

Google оголосила про злиття з Motorola Mobility в серпні 2011 р., запропонувавши за одну з найстаріших "мобільних" компаній 12,5 млрд дол. На той момент ця сума на 63% перевищувала ринкову капіталізацію MMI. Аналітики вважають, що головною причиною поглинання став великий портфель патентів MM, який може допомогти Google в захисті операційної системи Android в суді.

Раніше в цьому місяці Motorola оголосила про плани скоротити 20% свого персоналу (близько 4 тис. чоловік) і закрити близько третини офісів по всьому світу (всього їх 94). На думку керівництва, компанія повинна піти зі збиткових ринків, відмовитися від виробництва малофункціональних пристроїв і скоротити продуктову лінійку до декількох моделей смартфонів.