ua en ru

Samsung в III кварталі продав смартфонів в два рази більше, ніж Apple

Світові відвантаження смартфонів в III кварталі 2013 р. досягли рекордно високого рівня, свідчать дані дослідження, опублікованого компанією Strategy Analytics. При цьому виявилося, що найбільша частка ринку належить корпорації Samsung.

Світові відвантаження смартфонів в III кварталі 2013 р. досягли рекордно високого рівня, свідчать дані дослідження, опублікованого компанією Strategy Analytics. При цьому виявилося, що найбільша частка ринку належить корпорації Samsung, повідомляє телеканал "Росія 24".

Згідно з оприлюдненими в понеділок результатами дослідження вперше за тримісячний період по всьому світу було продано понад 250 млн смартфонів, що на 45% більше, ніж у минулому році.

За словами аналітиків з Strategy Analytics, у попередньому кварталі корпорація Samsung змогла реалізувати в 2 рази більше мобільних телефонів, ніж ще один лідер даного ринку - виробляє iPhone компанія Apple.

В основному зростання південнокорейського гіганта в даному сегменту був пов'язаний з високою популярністю нового фаблета Note 3 і бюджетних девайсів, таких як Galaxy Y, в той час як продажі флагманської моделі Galaxy S4 почали сповільнюватися.

За даними звіту, відвантаження смартфонів Samsung в III кварталі поточного року зросли на 55% і досягли 88,4 млн пристроїв, таким чином частка ринку цієї компанії в аналізованому періоді склала 35%.

Для порівняння, у тримісячному періоді з липня по вересень показники корпорації Apple піднялися на 26% до 33,8 млн iPhone. Частка цього виробника на ринку знизилася до 13% з 16% в III кварталі минулого року.

Тим не менш, незважаючи на те, що купертінская компанія не стала лідером по продажах смартфонів, Apple продовжує демонструвати високі фінансові результати. За прогнозом Strategy Analytics, в наступному кварталі компанію чекає зростання продажів.

Сьогодні компанія Apple оголосила показники за IV квартал 2013 фінансового року, що завершився 28 вересня 2013 р. Дохід компанії за квартал склав 37,5 млрд дол., а чистий прибуток - 7,5 млрд дол., або 8,26 дол. на одну акцію.

А ось чистий прибуток Samsung Electronics в III кварталі 2013 р. за рік зріс на рекордні 26% завдяки високій виручці від смартфонів і процесорного підрозділів. Чистий прибуток південнокорейської компанії в тримісячному періоді з липня по вересень зросла до рекордних 8,24 трлн вон, або 7,76 млрд дол, з 6,56 трлн вон в 2012 р. Продажі корпорації зросли на 13,2% до 59 трлн вон.

Нагадаємо, Samsung зараз активно продає свій флагман Galaxy S4, а Apple недавно випустив новітній iPhone 5S.