ua en ru

Samsung планує почати виробництво гнучких смартфонів в 2015 р

Samsung збирається випустити повністю гнучкі смартфони вже в 2015 р. Про це повідомляє телеканал "Росія-24".

Samsung збирається випустити повністю гнучкі смартфони вже в 2015 р. Про це повідомляє телеканал "Росія-24".

За словами фахівців Samsung, існують якісь "технологічні бар'єри", які інженери компанії повинні подолати, щоб промислове виробництво подібних пристроїв стало можливим.

Створення гнучких гаджетів, якщо вірити інформації від представників Samsung, справа кількох етапів. Все починається з випуску Galaxy Round - одного з перших смартфонів з зігнутим дисплеєм. Але лише півроку компанія буде спиратися на цю технологію, після чого з'являться гаджетів з екранами, минають грані корпусу.

Samsung вже давно навчилися виробляти такі екрани. Їх показували на останній виставці споживчої електроніки CES. Більш того, в обоймі у Samsung і повністю гнучкі дисплеї, які, однак, поки не вийшло "прив'язати" до іншої електроніки, необхідної для побудови працездатного мобільного девайса.

Повністю всі технологічні перешкоди будуть усунені протягом двох років. Вже в кінці 2015 - початку 2016 р. планується випуск гнучких смартфонів і планшетів Samsung. Більш того, багато з цих гаджетів будуть оснащені екранами з роздільною здатністю HD 4K. У 2014 р. з'являться перші дисплеї для мобільних пристроїв з дозволом 2,560 на 1,440 пікселів, а в 2015 р. будуть випущені екрани з повноцінним 4K - 3,840 на 2,160 пікселів.

Цікаво, що Samsung вважає таку технологічну гілку однією з найбільш перспективних, але при цьому не поспішає виводити свій перший пристрій з вигнутим екраном, Galaxy Round, на іноземні ринки. Поки є новини про те, що цей телефон почнуть продавати деякі роздрібні мережі на території США, так і в напівлегальному режимі.

Зазначимо, що вже в жовтні цього року південнокорейська Samsung планувала офіційно представити смартфон з вигнутим екраном. Ще торік розмови про такому пристрої з'являлися в мережі, а заводила їх сама Samsung, обіцяючи ось-ось показати новинку. Проте завдання, судячи з усього, виявилася трохи більш трудомісткою, ніж розраховували представники південнокорейського вендора, тому реліз досі так і не відбувся.