ua en ru

Samsung і Apple скоро можуть припинити співпрацю

Samsung і Apple скоро перестануть співпрацювати, повідомляє телеканал "Росія 24" з посиланням на Korea Times.

Видання наводить у приклад слова одного з топ-менеджерів Samsung, який заявив, що процесор Apple A6, що використовується в новому iPhone, розроблений в Америці без допомоги корейської компанії. Samsung лише виробляє ці чіпи. Ситуація в корені відрізняється від того, як дві компанії працювали раніше. Всі процесори до A6 створювалися спільно. Більш того, деякі джерела говорять про те, що наступний "камінь", A7, Apple буде виробляти без участі Samsung. Зборкою займеться тайваньська компанія Semiconductor Manufacturing Company (TSMC).

Крім того, в четверг стало відомо, що Samsung покинув один з провідних інженерів, відповідальний за створення процесорів. Його переманила Apple.

А на початку осені експерти заговорили про те, що американці скорочують закупівлю у Samsung чіпів оперативної пам'яті. Нібито тепер поставляти чіпи пам'яті для "яблучних" гаджетів будуть японські Toshiba і Elpida Memory, а також корейська Hynix. Дані з інших джерел говорять про те, що Samsung все-таки залишиться в списку постачальників, але її роль буде менш важливою.

Читайте також: Суд у США скасував заборону на продаж Galaxy Nexus від Samsung